BELEDİYE BAŞKANIMIZ PROF.DR. ORHAN KURAL’I ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Kamil AYDINLI, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr Orhan KURAL’ı ziyaret ettiler.
Prof.Dr.Orhan Kural, vasiyetini yazdığını ve öldükten sonra Küre’ye ‘Orhan Kural Kültür ve Meslek Edinme Merkezi’ yapılmasını isteyen Orhan KURAL, bu kararı Küre Belediye Başkanı Kamil AYDINLI’nın kendisini ziyaretinin ardından aldığını açıkladı.
Vasiyetle ilgili kızının da rızasını aldığını özellikle belirtti.”Mirasımın bir bölümünü Kastamonu’nun Küre ilçesine aktaracağım. Niye çünkü, Kastamonu İstiklal Savaşında çok fazla şehit verdi. Küre’de Ersizler Köyü var. Hikayesini öğrendiğimde çok üzüldüm. İstiklal Savaşında 30 kişi askere gitmiş ve hiç biri geri dönmemiş. Yani Kastamonu çok fedakarlıklar yapmış. Oraya gittiğimde de onlara karşı çok büyük bir sevgim var. Küre Belediye Başkanımız dedi ki; ‘Küreye Sizin için bir şey yapalım’ dedi. Şimdi Küre’de benim ölümümden sonra Orhan Kural Kültür ve Meslek Edinme Merkezi  kurulacak” dedi.