Çam Kozalağı Reçeli

Malzemeler:
Yeşil Kozalak ( Mayıs Ayında toplanması önerilir.).
Şeker
Limon tuzu
Yeteri kadar su

Yapılışı: Yeşil kozalaklar 10-12 su bardağı su ile kaynatılır ve tülbentle süzülür. İstenirse bu su bir gün dinlendirilerek ertesi günü yeniden bir tülbent yardımıyla süzülür. Suyun miktarına göre şeker eklenerek açık ateşte yaklaşık 1,5 saat kaynatılır ve kaynamaya ve köpüklenmeye başlayınca taşmaması için kısık ateşe alınır. Kaşıkla yoğunluk kıvamı ayarlandıktan sonra limon limon tuzu eklenir. Limon tuzu eklendikten sonra biraz daha kaynaması beklenir ve toplamda 2 saat kaynadıktan sonra ateşten alınır ve sıcakken kavanozlara konulup saklanır.