KÜRE’YE MARKALAŞMA YOLUNDA ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri ve Küre Belediye Başkanlığı işbirliğinde Küre’nin tanıtım ve turizmi için yaz okulu açılacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri Küre ilçesinin tarihi dokusunun korunması, sokak siluetinin yeniden düzenlenmesi ve sağlamlaştırılması, ilçenin geleneksel el sanatları ile kültürel gelişimi konusunda araştırma yaparak yerinde incelemelerde bulundular. Belediye binasında yapılan toplantıda belediye ve üniversite öğretim üyeleri arasında yaz okulu açılması için protokol imzalandı.

Küre Belediye Başkanımız Kamil Aydınlı yaptığı açıklamasında “ Küre İlçemizi marka ilçe haline getirmek için dünyanın kabul ettiği köklü bir üniversiteyle birlikte ortak çalışarak, ülkemizin kurtuluşunda istiklal yolu, yani devletimizin cephane yolunun bu yoldan geçmesi hasebiyle hem görsel manada gelecek nesillere ilçemizin tarihini anlatmak, kurtuluşumuzdaki bu ilçenin önemini belirten objeleri gün yüzüne çıkartıp resmederek onlara görsel bir şölen hazırlamak istiyoruz. Bu sebeple marka bir üniversite olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesiyle beraber ilçemizi de marka bir ilçe yapmak arzusuyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri ile ortak bir protokolle yaz okulu açacağız inşallah. “ dedi.

Küre ilçe Belediye Başkanı Kamil Aydınlı’nın daveti üzerine ilçeye gelen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Zeynep Aygen, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Erataç, Tengüz Ünsal, Murat Mete Ağyar ve Ahmet Çetin Eyüp, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Bozkurt Belediye Başkanı A.Bozkurt Ekeş, ilçenin tarihi konak ve mekânları ile el sanatları ürünlerinin üretildiği Küre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

20160415_111057

IMG-20160418-WA0018