LEADER PROJESİ 2.TANITIM TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI

İlimizde kurulması planlanan iki yerel eylem grubundan Cide İlçe Merkezi kapsamında 9 ilçeyi kapsama alan Cide, Pınarbaşı, Doğanyurt, İnebolu, Şenpazar, Küre, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin , 2. Leader Çalıştayı; Küre Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonununda yapıldı . Çalıştaya; Küre Kaymakamı Nesim Işık , Küre Belediye Başkanı Kamil AYDINLI,Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ahmet KUYULU , Leader Rehberi İrem Emir , Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, İlçelerin sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri katıldı.

Yerel kalkınma rehberi İrem EMİR yönetiminde , Küre ile beraber 9 ilçeyi kapsayan Yerel Eylem Grubunun faaliyet ve amaçları görüşülerek katılımcıların kendi tecrübe ve paylaşımları değerlendirilmiş olup, öncelikli alan tespiti ile yapılabilecek proje fikirleri konuşuldu. Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ahmet KUYULU, İpard 2 kapsamında leader tedbirinin destek alanı ile İpard kapsamında kullandırılan diğer fonlar ve tedbir içerikleri hakkında bilgilendirme yaptı. Leader yerel eylem grubu dernek kurulum ve üyelerin belirlenmesi çalışmaları başlatıldı.
Daha sonra oda oda grup çalışmalarına geçilerek, leader kapsamında başlatılan çalışmalarda tüm ilçelerin mevcut durum analizi yapılarak sorunların tespit ve çözümlerinin değerlendirilmesi için kendi grupları içerisinde tartışıldı. Daha sonra devam eden grup çalışmalarında ise ilçelerde yapılacak faaliyet ve projelerin ortaya konularak kırsal kalkınmada eski ve yeni yöntem karşılaştırılması ile amaç, hedef ve sonuçlar gruplar arasında görüşüldü.

Çalıştayda konuşan Belediye Başkanı Kamil AYDINLI ” Bölge olarak başlatılan bu çalışmanın öncelikle bölgeye ve bölge halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum . Siz değerli konuklarımızı hem Küre de ağırlamaktan , hemde çalıştayın verimli geçmesi için verilen mücadeleden son derece mutluluk duyuyorum . Tarım ve Kalkınma Bakanlığı ve LEADER Temsilcileri ile başlatılan çalışmaların hem bölgemizde hemde ilçemizde yaşayan esnafa , girişimcilere ve halkımıza çok büyük katkılar sunacağından ümitliyim . 2 milyon avro gibi bir hibeden ve destekten bahsediyoruz . Kuracağımız dernek ve Yerel Eylem Grubu aracılığı ile tüm girişimcilerimizi faydanlandırmak ve daha fazlasını istemek düşüncesindeyiz . İnşallah çalıştaylarımız olumlu sonuç verecektir . Tekrardan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ” dedi