PROF.DR. ORHAN KURAL İLÇEMİZDE KONFERANS VERDİ

Küre Belediye Başkanımız Kamil AYDINLI’nın davetleri üzerene ilçemize gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr Orhan KURAL, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda konferans verdiler. Konferans öncesinde açılış konuşmasını yapan AYDINLI ”Öncelikle ilçemize teşrif eden hocamıza, değerli idari amirlerimize ve siz değerli konuklara hoşgeldiniz der saygılar sunarım. Bizleri kırmayarak buraya gelen Orhan hocamız aslında bir rekortmen. Çünkü Birleşmiş milletlere bağlı olup da gitmedik tek bir ülke bırakmadılar. Toplamda 5000 konferans vererek Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başarmış kıymetli bir hocamız. Kendileri aynı zamanda ilçemiz tarihi ile alakadar olmaktadır ve kendi vasiyeti üzerine ilçemize 1 milyon TL bağışlayarak bir kültür evi yapılması için girişimlere başladık.” dedi. Daha sonra Belediye Başkanımız Kamil AYDINLI hocamıza hediyeler takdim ettiler. Değerli hocamız Orhan KURAL bey de İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin YILMAZ beye kendi kitaplarından oluşan bir arşiv ve Belediye Başkanımız Kamil AYDINLI’ya da Madenci Heykeli hediye ettiler. Sohbet ortamında geçen konferans herkesi mutlu ederken sohbet ortamında geçen konferansta öğrenciler ile şakalaşması ve teker teker sahneye çıkartması konukları eğlendirdi.