Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanlarını Anma Programı

Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkla Türk kadının fedakarlık sembollerinden biri haline gelen Şehit Şerife Bacı, 94. ölüm yıl dönümünde Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikle anıldı.

Anma programına MHP İstanbul Milletvekili Murat BAŞESGİOĞLU, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, Küre Belediye Başkanı Kamil AYDINLI, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Şerife Bacı Platformu’nun  ”İstiklal Yolu Kahramanları ve Şehit Şerife Bacı Anma Günü” adı altında düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kurtuluş Savaşı’ndan canlandırılan tiyatro gösterisi ile devam etti. İstiklal Yolunun Kurtuluş Savaşı’ndaki önemi ile ilgili protokol konuşmaları ve Abdullah Civliz’in seslendirdiği kahramanlık türküleriyle sona erdi.

DSCF6529DSCF6528DSCF6527DSCF6511DSCF6507DSCF6538DSCF6536