BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI Tarihi: 18.05.2020

Bugün Ulusal Kurtuluş Savaşımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin oluşumuna, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşuna giden, güçlü ve lider bir Türkiye için atılmış ilk adımın 101. yıl dönümündeyiz. Şanlı 19 Mayıs 1919 günü tarihimizde çok müstesna bir yeri sahiptir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk’ün o günlerde vatanı düşman işgalinden kurtarmak için en büyük güvencesi Türk gençliğiydi. Büyük Önder Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir O gün olduğu gibi bugünde ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır. Sonsuza değin milli ve manevi değerlerine bağlı, saygı ve hoşgörü içinde olan, donanımlı gençlerle Türkiye’nin geleceği teminat altındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü, onun silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum ve tüm Türkiye`nin ve ilçe halkımızın Atatürk`ün bize ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Ulusal Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.