BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI Tarihi: 29.08.2022

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz, Yüce Türk Ulusunun ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde büyük fedakârlıklarla yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Büyük Taarruzun 100.Yılı Kutlu olsun.
Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir.
Türk milletinin kaderini değiştiren 30 Ağustos Zaferi Türk Milletinin asla yenilmeyeceğini göstermiş, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bağımsızlık hareketini başarıya ulaştırmış, demokratik ve çağdaş Cumhuriyet'in kurulmasının yolunu açmıştır.
Türk Ulusu 30 Ağustos Zaferiyle varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere karşı tarih boyunca büyük mücadeleler vererek, en ağır darbeyi indirmiş, yaptığı örnek savaşımla başka uluslara da yol göstermiş, milletiyle birlik ve dayanışma anlayışıyla dünyada saygınlık kazanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılını büyük kıvanç, onur ve gururla kutluyor; İstiklal Mücadelesinin Önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve O'nun silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.