BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 10 KASIM MESAJI Tarihi: 10.11.2022

Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete intikal edişinin 84. yılında özlem, saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, üstün nitelikleri, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa damgasını vurmuştur. İşgal altındaki ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nda; şanlı ecdadımız ve silah arkadaşları ile verdiği kararlı mücadele, sonrasında en güzel yönetim şekli dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunda gösterdiği fedakarlıklarla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; kahraman bir asker, büyük bir liderdir. O’nun en büyük başarısı, zor şartlara ve imkânsızlıklara karşın Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırarak milli egemenliği temel alan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasıdır. Atatürk hep ileriye bakmış, zorluklar karşısında yılmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve müreffeh bir ülke olmasını sağlayacak atılımları kararlılıkla gerçekleştirmiştir. Aramızdan ayrılışının 84. yılında bizlere düşen görev, ATATÜRK’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşımak için elbirliğiyle çalışmaktır. Özellikle Türk gençlerine her zaman çok çalışmayı öğütleyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği hedefe doğru emin adımlarla ilerlerken, kararlılığımız ve çalışma azmimiz Türkiye Mucizesini gerçekleştirmek için sonsuza kadar devam edecektir.
İleri görüşlülüğü, zekası ve ile yazdığı Kurtuluş Savaşı destanı ile Aziz Türk Milletinin sesini yedi düvele duyuran, dünya devletlerinin saygısını kazanan Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 84. sene-i devriyesinde saygı ve rahmetle anıyorum. Şahsında ülkemiz için canını feda eden tüm şehitlerimizi de şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad olsun.