BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI Tarihi: 28.10.2022

Cumhuriyet’imizin 99. yıldönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin inançla ve kararlılıkla giriştiği, vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek adına, milletimizin her bir ferdinin ayrı bir kahramanlık destanıyla dolu olan Kurtuluş Savaşımız büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır. Bu büyük kahramanlık destanının, büyük zaferin sonucunda milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet;  Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Hiç şüphe yok ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde  şehitlerimiz, gazilerimiz ve necip milletimiz tarafından bizlere armağan edilen ve  şanlı tarihimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakmamızı sağlayacak bu eşsiz vatanı ve istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, milletimizin her bir ferdi için en kutsal görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize Allah’tan sağlıklı ve hayırlı ömürler dileyerek, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.