BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI Tarihi: 28.10.2019

19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve iradesine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet'in 96.yaşına ulaşmasının büyük gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu günde tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı Destanımız  tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir.

96 Yıldır olduğu gibi bugün ve yarında Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyecektir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Dünyanın en pahalı ve en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin Cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız bir ve bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirterek bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutlu gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.