BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJI Tarihi: 04.12.2019

Ülkemiz madencilik açısından önemli kaynaklara sahiptir. İlçemiz ise  ülkemizdeki maden sektörünün en önemli unsurlarından biridir. Emekleri asla yadsınamayacak olan ve ekmeklerini kazanmak için, eş, çocuk, ana, baba kısacası tüm sevdiklerinin hayatlarını idame ettirebilmeleri, geçimlerini sağlayabilmek için yerin yüzlerce metre altında dünyanın en zor mesleğinde çok zor koşullarda ve canları pahasına çalışan madenci arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin emekleri büyük övgü ve takdiri hak etmektedir. Madencilerimizin emekleri asla yadsınamaz. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Yerin metrelerce altında insanlığa hizmet için gerektiğinde canlarını hiçe sayan maden emekçilerine hakettikleri değerin verilmesi aynı zamanda bir insanlık görevidir.Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Dünya Madenciler Günü’ olarak kutlanan 4 Aralık tarihi, Madenci Emeğinin başkenti olan ilçemiz Küre için ayrı bir öneme sahiptir. Maden ilçemiz için hem bir simge hem de yaşam biçimidir.Bu vesile ilebüyük emek ve zahmetlerle alın teri döken ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkıları olan tüm madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.Maden kazalarında hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizi de saygı, rahmet ve dua ile anıyorum.