BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI Tarihi: 22.04.2020

İstiklal harbine ve sonrasındaki zaferlere imza atan, tarih yazan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan Türk Ulusunun bundan tam 100 yıl önce tüm dünyaya egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu haykırdığı gündür. Türk milletinin ruhunda olan bağımsız yaşama iradesi ve vatan sevgisinin ortaya konulduğu, resmileştiği gündür bugün. 23 Nisan 1920 tarihi Türk Ulusu için bölünmez bütünlüğün, milli egemenliğin sembolüdür.  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlığımızın koruyucusu, geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklarımıza bu büyük günü “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. Böylelikle çocuklara verdiği değeri ve yeni Türkiye’nin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve bu güzel vatan için canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.Bu yıl korona virüs salgını nedeni ile; zor günlerde ve zor süreç içerisinde içimiz buruk, evlerden, pencerelerden ve balkonlardan kutladığımız, bundan sonraki yıllarda her yerde, festival tadında, bayram adına yakışır şekilde milletçe coşku içerisinde kutlayabilmek dilek ve temennisiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100.kuruluş yıldönümünü, Türkiye ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.