BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH TURAN’IN 18 MART ÇANAKKLE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI Tarihi: 18.03.2021

Türk Milletinin birlik ve beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancıyla tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de büyük bir direniş gösterdiği, donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan ülkelere karşı verdiği mücadelenden zaferle çıktığı, Türk Milletinin, Türk’ün gücünün dünyaya gösterildiği, tüm dünyayı dize getirdiği, tarihe “Çanakkale Geçilmez” cümlesini altın harflerle kazıtan büyük Çanakkale Zaferi'nin 106. Yılını büyük gurur ve onurla kutluyorum.

Şüphesiz ki büyük Türk Milletinin tarihte yazdığı sayısız kahramanlık destanları vardır, Aziz Türk Milletinin yazdığı en önemli, en güzel, en büyük destanlardan biri de Çanakkale Destanıdır. İmkansızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer, bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir.

Bu vesile ile dünyayı dize getiren, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü kazanmak için destanlar yazan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Türk Milleti şairin ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı” dediği ve şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu aziz vatanı bizlere hediye eden aziz kahramanlarını ve şehitlerini asla unutmayacaktır